Могат да играят хора от всички възрастни от 16 до 99 години :) Възрастта ви няма голямо значение, стига да имате авантюристичен дух и детско любопитство към предизвикателства. Могат да участват деца под 16 години, ако с тях има пълнолетен придружител. Възможно е у по-малки играта да не предизвика очаквания интерес. От друга страна, креативността на младежкото мислене ще е от полза в отбора.
Не. Това е пространствено и физически невъзможно, а смисълът на преживяването е в отборната игра и споделеното забавление.
Играта е предназначена за отбори от 2-ма до 6-ма души. Можете да променяте броя на участниците преди играта.
И малките, и големите отбори си имат своите предимства. Ние ви препоръчваме екип от 4-ма души. Тогава играта е оптимална и ангажира равномерно вниманието на всеки през цялото време, а преживяването е най-качествено. Ако сте двама, пък си гарантирате 100% емоционална и мисловна ангажираност и повечко адреналин. При 5-ма души може да се окаже, че в ритъма на играта всеки е решил дадена загадка или е извършил действие от нея, но не е разбрал как се е случила друга загадка. Това дава повод да си разказвате преживяването след това.
Не. Не е нужно да си математик, химик, детектив, геймър или друг „супер герой“, за да преминеш през стаята успешно.
Не, не всичко е логически задачи :) Стаята ще ви изправи пред възможността да изпитате многопластови усещания. В хода на историята ще се сблъсквате с визуални, звукови, тактилни и пространствени препятствия. Всичко е авторско, обемно, работещо като механизъм. Постарали сме се да не копираме никакви познати комерсиални задачи, които можете да намерите в интернет. Сюжетът ще изисква от вас да съумеете да се справите, както с механични пъзели и съоражения, така и с такива базирани изцяло на електроника или физика. В играта има психологически моменти, в които перфектното отборно сработване е изключително необходимо.
Няма да ти трябва нищо. Телефонът и Гугъл няма да са ти от полза, както и какъвто и да е друг инструмент. Нужно е да си носиш само доброто настроение и усмивката :)
Сложи нещо удобно и ежедневно. С костюм, високи токчета или къса пола ще ти е по-трудно да се потопиш в играта.
Не. В играта няма нищо стряскащо, опасно или смущаващо в лошия смисъл на думите :). Няма капани или непреодолими пространства. Можете да излезете по всяко време, като останалите съотборници могат да продължат приключението, ако желаят. В играта има специален бутон, който може да използвате в случай, че някой от участниците желае да излезе от помещението преждевременно.
В помещението има „Hint“ бутон, който можете да използвате, ако искате подсказка. Ако наистина се затруднявате, не се притеснявайте да го използвате своевременно. Ние знаем къде се намирате в даден етап от играта и може да ви дадем насоки, ако изоставате с времето. Целта е да се забавлявате през цялото време, а не да ви изправим на изпит по висша математика. Използваме няколко различни начина за подсказване, без да ви откъсваме от атмосферата на сценария. Ако видим, че сте поели в грешна посока, ще Ви насочим леко, така че да не губите емоцията от ритъма на изживяването.
Ако времето ви изтича, а не сте разрешили всички загадки докрай, операторът ще прецени колко време ви остава и дали може да ви отпусне бонус време, за да си довършите играта и да излезете с пълно удовлетворение, че сте се справили. Ако до финала остават твърде много загадки, тогава ще се наложи операторът да ви изведе от играта.
Ако закъснеете, ще се получи изместване във времето за всички отбори след вас. В този случай ще се наложи да намалим времето ви за игра. Това няма да е необходимо само, ако сте последният отбор за деня. Все пак, бъдете точни. Необходимо е да сте при нас 15 минути преди началния час на играта.
Да. Ако играта не оправдава очакванията ви и кажете това на оператора в рамките на първия половин час от започването, можете да излезете и да получите пълната заплатена сума обратно.
Не. Всичко което се случва в стаята, си остава там.
Да. Няма проблем. Обадете се по телефона, за да ви дадем друг свободен и удобен за вас час или ден.
Изключително много ще ви помогне вашата наблюдателност. Навсякъде може да намерите знаци, за да направите смислови връзки между събития, предмети и джаджи. Комуникация. Това е отборна игра. Общувайте и споделяйте идеите си. Мислете на глас. Ако намерите нещо, кажете на другите. Вероятността някой от съотборниците ви вече да е видял къде може да се използва предметът е голяма. Сам човек чисто физически не може да се справи с играта. Не се притеснявайте да пипате. Местете и оглеждайте обектите в играта. Ако нещо не трябва да бъде пипано, ние сме се погрижили вие да не можете да го преместите. И най-важното - забавлявайте се!
За преминаването през всички механични и електронни обекти в играта не е необходимо да се използва сила. Освен ако не владеш „силата“ :) Силата на едно 6-годишно дете е напълно достатъчна. Ако нещо не се отваря или „случва“, значи не е дошъл моментът за него. Не е необходимо да се катерите или да лягате по пода, за да търсите скрити улики и предмети. Всичко което ви е неоходимо, се намира на лесно достъпно място и е въпрос само на вашата наблюдателност да го забележите. В стаята не се допускат лица, употребили алкохол или наркотични вещества. Използването на записващи устройства по време на игра е забранено. При нарушение играта се прекратява. Ако страдате от клаустрофобия, астма, фоточувствителна епилепсия или друго заболяване, което може да се прояви по време на играта в затворено пространство,предупредете оператора за това предварително.
Преди да влезете да играете, операторът на стаята ще разкаже на отбора ви всичко необходимо и ще отговори на вашите въпроси. Ако имате други въпроси, можете да ни пишете предварително на play@endorphingames.bg или да ни потърсите на телефон +359 883 783 383.
Не. Не е необходимо да си гледал сериала, а ако си го гледал, това няма да ти помогне да се справиш по-бързо с предизвикателствата. Само интериорът и историята имат препратки към филма.